Ga naar de inhoud

De beste Tasty recepten met pindakaas, for PB lovers only!

Speciaal voor de peanut butter lovers onder ons, heb ik heb ik mijn top tien beste Tasty recepten met pindakaas uitgezocht. Wat best lastig was, want ze hebben meer dan 150 verschillende recepten waarin zij pindakaas hebben verwerkt. Van koekjes tot een pittige ramen soep, je kan echt veel verschillende recepten vinden op tast.

Op momenten dat andere mensen het leuk vinden om soaps, series of voetbalwedstrijden te bekijken, kan ik oprecht genieten van food-filmpjes van Tasty. Je ziet stap voor stap hoe de heerlijkste gerechten en snacks worden gemaakt. Mijn favoriete filmpjes zijn de recepten voor toetjes en met pindakaas, echte een aanraders.

Lekkerste top 10 Tasty recepten met Peanut butter

Zoals ik eerder beschreef, was het best lastig kiezen. De meeste gerechten die ik heb gekozen, zijn snelle en zoete recepten. De één gezonder dan de andere, maar allemaal met pindakaas als ingrediënt! Ik heb lang niet alle 157 recepten met peant butter van Tasty zelf gemaakt, maar ze staan wel op mijn ’to do’ lijstje. Heb jij zelf nog een andere als favoriet, dan ben ik erg benieuwd!

10. Jumbo chocolate chip koek gevuld met pindakaas
9. Bananen – pindakaas cheesecake
8. Pindakaas energie bites
7. Pittige pinda noodles
6. Frozen Yogurt bites met pindakaas en blauwe bessen
5. Pindakaas – S’mores dip
4. No bake pindakaas taartjes
3. Popcorntaart met chocolade en pindakaas
2. Met jam gevulde pindakaas balletjes
1. Lava cake met chocolade en pindakaas

10. Grote chocolate chip koek gevuld met pindakaas

Een grote koek met chocolade stukjes, gevuld met pindakaas. Dat klinkt als muziek in mijn oren! Je bent ongeveer een uur bezig om deze grote koek op tafel te krijgen. Hij is het lekkerste om te eten als hij nog een beetje warm is. In het filmpje maken ze de koek in een soort steelpan, je kan hem ook prima in een andere bakvorm maken. Je kan hem goed opdienen als toetje met een bolletje ijs, om als stuk gebak bij de koffie.

9. Pindakaas cheesecake met gekarameliseerde banaan

Pindakaas en banaan doe ik super vaak door mijn havermout, echt een heerlijke combinatie! En dan nu banaan met een karamellaagje, het water loopt bij mij al in mijn mond! Voor deze pindakaas cheesecake met gekarameliseerde banaan heb je niet veel ingrediënten nodig, allemaal goed betaalbaar! Voor de bodem van deze taart zou ik simpele Maria koekjes gebruiken in plaats van Graham crackers. Je hoeft deze taart niet te bakken, maar hij moet wel goed opstijven in de koelkast. Je bent ongeveer 45 minuten tot een uur bezig om de taart te maken.

8. Pindakaas energie bites

Deze pindakaas balletjes met havermout en chocolade stukjes maak je met vijf ingrediënten. Zelf maak ik veel verschillende varianten van deze bolletjes. In dit recept gebruiken ze Creamy pindakaas, dat maakt de balletjes wat ongezonder. Je kan dit prima vervangen met een 100% pindakaas en wat kokosolie of een basic pot van Calvé. Je bent hooguit 45 minuten bezig met deze balletjes, 15 minuten rollen en 30 minuten in de koelkast.

7. Pittige pindakaas noodles

In mijn studententijd heb ik vrij geregeld instant noodles gegeten, had ik toen maar gedacht aan deze extra’s! Met wat pindakaas en pittige chili saus, maak je deze pittige pindakaas noodles. Naast de extra pindaatjes, kan je ook wat kokosrasp over de noodles doen. Dit recept is super makkelijk en snel om te maken, dus perfect voor de beginnende chef-koks.

6. Frozen Yogurt met pindakaas en blauwe bessen

Voor frozen yoghurt hoef je niet naar de Yoghurt Barn, deze yoghurt bites met pindakaas en blauwe bessen zijn zo gemaakt! Je hebt maar vier ingrediënten nodig, drie daarvan zitten al in de titel. Naast Griekse yoghurt, pindakaas en blauwe bessen, heb je wat honing nodig. Een lekkere, verfrissende snack voor in de zomer. Het maken van de bites is vrij snel gedaan, maar ze moeten minstens 2 uur in de vriezer.

5. Peanut butter cup s’mores dip

Sinds kort heb ik s’mores ontdekt! Echt een heerlijke, zoet tussendoortje. Ik was dan ook erg enthousiast toen ik dit toetje voorbij zag komen. Peanut Butter cup s’mores dip is een heerlijk toetje! De chocolade, pindakaas en marshmallow worden lekker smeuïg door het verwarmen, hierdoor kan je dippen met een koekje. De pindakaas cups kan je zelf maken. Je bent in totaal 40 minuten bezig om dit toetje te maken.

4. No bake pindakaas taartjes

Wat deze ’taart’ ziet er feestelijk uit, toch? Deze no bake pindakaas taartjes maak je in een weckpot, makkelijk en leuk om te maken met kinderen. Als je geen weckpotten hebt, dan kan je ook lege jam potjes gebruiken of een hoog glas. De basis voor deze taart is roomkaas en pindakaas, dat moet minstens een uur opstijven in de koelkast.

3. Popcorn taart met chocolade en pindakaas

Een lekkere chocolade – pindakaas taart met een korst van popcorn. En wat het nog beter maakt, is de marshmallow en pindakaas die de popcorn verbindt. In het midden heb je een romig chocolade mengsel met pure en melk chocolade, met daaroverheen nog meer pindakaas! Je bent ongeveer 45 minuten bezig met het maken van de taart, daarna moet hij minstens 4 uur opstijven in de koelkast. Maak deze popcorntaart een dag van te voren, dan weet je zeker dat hij goed te eten is.

2. Pindakaas balletjes gevuld met jam

Pindakaas en jam, een heerlijke combinatie! Waarom zou je er dan geen snack van maken? Dat heeft Tasty dus wel gedaan! Deze pindakaas balletjes met jam maak je met vier ingrediënten: pindakaas, havermout, poedersuiker en een jam naar keuze. In mijn proeverij over de beste pindakaas – jam combinatie kan je meer lezen als je het lastig vindt om te kiezen. Het duurt ongeveer 45 tot 60 minuten om de balletjes te maken, hier zit ook veel wachttijd in. De jam moet je namelijk 30 minuten in de vriezer doen, dan kan je het daarna gemakkelijk in het mengsel rollen.

1. Lava cake met chocola en pindakaas

De chocolade lava cake met pindakaas is een perfect toetje om indruk te maken op jouw bezoek. Zeker met een bolletje ijs en wat kaneel als garnering scoor je zeker punten. En dat terwijl ie echt niet lastig is om te maken, bovendien heb je geen ingewikkelde of dure ingrediënten nodig. Dus een feestelijk, low budget toetje. De lava cake hoeft maar 10 tot 15 minuten in de oven, dus in een mum van tijd is ie klaar!

Geef een reactie