Ga naar de inhoud

5 lekkerste toppings voor op havermout pannenkoeken

Het idee voor PindakaasBaas kwam tijdens het ontbijt met havermout pannenkoeken. Ik had een dikke laag pindakaas op de pancake gesmeerd en was écht aan het genieten. Dat was het moment waarop mijn vriend vroeg waarom ik niet een website begon over pindakaas. Ik was gelijk enthousiast!

Havermout pannenkoeken zorgen voor een gezond en lekker ontbijt. Het ontbijt kan ook iets ongezonder worden, maar dat maakt het niet minder lekker. Je kunt de pannenkoek namelijk beleggen met verschillende toppings. Hartig of zoet, genoeg mogelijkheden! Probeer en varieer, zo maak je van het ontbijt of de lunch een speciaal moment.

Genieten in de ochtend met deze oatmeal pancakes toppings

Naast de variatie van verschillende toppings. Zijn er ook genoeg mogelijkheden om te variëren met de pannenkoekjes zelf. In mijn basisrecept gebruik ik banaan. De pancakes worden dan voller van smaak. Houd je niet van banaan? Dan kun je hier andere recepten bekijken van de oatmeal pancakes!

Wat is lekker om oatmeal pancakes mee te beleggen?

De pannenkoekjes staan in verschillende lunchrooms en eetcafés op de menulijst. Ze worden regelmatig opgediend met honing, noten, kaneel en fruit. Dat zijn de meeste voorkomende (en zeker lekkere) toppings. Ik heb daarom in deze top vijf ik niet alleen beleg met pindakaas beschreven. Pindakaas is natuurlijk wel een lekkere en gezonde keuze als topping. Meestal hebben we thuis een flinke stapel pannenkoeken, dan kan ik lekker variëren. Op één van de pannenkoeken gaat sowieso pindakaas! Hier een snelle top vijf, ben je benieuwd waarom ik dit vind? Lees dan snel verder! Alvast eet smakelijk!

Mijn snelle top vijf beleg om op havermout pannenkoeken te doen:

  1. Pindakaas met banaan
  2. Kaneel met agavesiroop (en appel of ander fruit)
  3. Rood fruit (met pure chocoladepasta)
  4. Pindakaas met rood fruit
  5. Rinse appelstroop

Welke pindakaas is lekker op oatmeal pancakes?

Het lijkt een gekke vraag, want elke pindakaas vind ik lekker! Maar voor op een havermout pannenkoek heb ik zeker een voorkeur. Bij de pannenkoekjes vind ik het lekker als het beleg een beetje stroperig is van structuur. Daarom kies ik voor de 100% pindakaas van de Albert Heijn. Voor mij maakt het dan weer niet uit of er wel of geen stukjes in zitten.

De vijf lekkerste belegsoorten om op een havermout pannenkoek te doen!

1. Pindakaas met banaan

De combinatie banaan-pindakaas zie je veel terugkomen op het internet. En dat is niet voor niets! Een heerlijke mix van hartig en zoet. Banaan en pindakaas zijn geschikt voor een gezonde lifestyle, maar ook voor de snoepers onder ons. In de pindakaas zit een goede dosis eiwitten, als je dit combineert met banaan wordt het gerecht rijk aan vitaminen en mineralen.

Welke topping vind jij het lekkerste?

2. Kaneel met agavesiroop (evt appel of ander fruit)

De tweede simpele, maar heerlijke combinatie kaneel met agavesiroop. Deze topping is geschikt voor een vegan dieet. Tegenwoordig is de agavesiroop gewoon te koop in de supermarkt, maar deze ook te vervangen met honing. Wil je al een portie fruit bij het ontbijt, dan raad ik aan om een appel fijn te snijden. Op deze manier krijg je niet een appeltaartje als ontbijt!

pancake met honing of agavesiroop

3. Rood fruit (met pure chocolade pasta)

Rood fruit is niet altijd vers beschikbaar. In dat geval kies ik voor de diepvries variant. Warm de vruchten op in een steelpannetje, je krijg een heerlijk vruchtensausje. Als ik in een echte snoepbui ben smeer ik eerst pure chocoladepasta op mijn pannenkoek. Daar schenk ik dan de warme vruchten overheen, de chocolade smelt dan een beetje. Dat is echt genieten!

pannenkoeken met fruit

4. Pindakaas met rood fruit

Pindakaas blijft natuurlijk een geweldige basis! Naast de combinatie met banaan, is rood fruit ook heerlijk op een laag pindakaas. Bij deze combinatie gebruik ik zelf geen warme vruchten, helaas is ie daarom seizoensgebonden. Mocht er geen verse rode vruchten beschikbaar zijn, eet ik het net zo lief zonder.

5. Rinse appelstroop

Rinse appelstroop is een gezond beleg. Rinse staat voor ‘lichtelijk zuur‘, het is dus eigenlijk een bijvoeglijk naamwoord! Er worden verschillende merken appelstroop verkocht en is heerlijk op een oatmeal pancake.

En voilà! Dit waren (wat mij betreft) de vijf lekkerste toppings voor een havermout pannenkoek. Probeer zelf ook verschillende combinaties, want de mogelijkheden zijn oneindig!

Eet smakelijk!

5 lekkerste toppings voor op een oatmeal pannenkoek! #gezond #ontbijt #lekker #oatmeal #pancakes
5 lekkerste toppings voor op een oatmeal pannenkoek! #gezond #ontbijt #lekker #oatmeal #pancakes
5 lekkerste toppings voor op een oatmeal pannenkoek! #gezond #ontbijt #lekker #oatmeal #pancakes
5 lekkerste toppings voor op een oatmeal pannenkoek! #gezond #ontbijt #lekker #oatmeal #pancakes

Geef een reactie