Ga naar de inhoud

5x simpele koekjes met pindakaas, welk recept kies jij?

Wat is jouw favoriete koekje? Misschien een dikke gevulde koek? Of juist een simpel koekje met subtiel laagje chocolade? Of van een feestelijke koek? Voor elke gelegenheid is wel een geschikt koekje te vinden. Voor mij is het eigenlijk andersom. Elk moment, is een geschikt moment om een koekje te eten! Daarom hier een top vijf makkelijke koekjes om zelf te bakken.

Afgelopen weken had ik een enorme craving voor koekjes, ik voelde mij net Koekiemonster van Sesamstraat. Je raadt het misschien al, ik heb dus veel gebakken! Deze vijf verschillende soorten koekjes waren bij mij en vrienden favoriet, dus hoog nodig tijd om ze met jullie te delen. Alle vijf zijn makkelijke koekjes om te maken. Je heb geen ingewikkelde producten nodig voor deze lekkere, simpele koekjes!

Vind je het leuk om koekjes te bakken? Dan is De Koekjesbijbel echt iets voor jou! In dit receptenboek staan allemaal heerlijke recepten, geschreven door Rutger van der Broek.

Top vijf makkelijke recepten voor pindakaas koekjes

Voor de meeste koekjes heb ik steeds het basisrecept voor koekjes gebruikt. De drie basisingrediënten, boter, meel en suiker, heb je al een lekker koekje. Omdat er steeds wat ingrediënten bij kwamen, was het soms een beetje aftasten qua verhoudingen. Maar ben eigenlijk steeds weer positief verrast geweest door de smaak van de verschillende koekjes. Dit is mijn top vijf simpele koekjes!

5. Peanut butter Jelly koekjes
4. Pindakaas – Nuttella koekjes
3. Pinda Kletskop
2. Duo koekjes
1. Pindakaas S’mores

Alleen bij nummer drie van deze recepten is geen gebruik gemaakt van het basisrecept, de overige vier wel. Als je benieuwd bent naar alle vier, dan kan je vrij simpel alle vier de koekjes maken! Met kleine aanpassingen heb je een geheel nieuwe smaakcombinatie, dat is nog eens leuk toch?! Zo maak ik vaak een combinatie van de Peanut butter Jelly en de pindakaas – Nutella koekjes. Ik ben benieuwd wat jullie vinden. Heb je vragen of opmerkingen, laat dan gerust een berichtje achter!

5. Peanut butter Jelly koekjes

Pindakaas – jam koekjes

Deze Peanut Butter Jelly koekjes zien er leuk uit toch? Door het koekdeeg zit pindakaas. De pindakaas koekjes zijn op zichzelf al heerlijk, maar met wat jam erbij zijn ze nóg lekkerder! Bij deze koekjes heb ik gekozen voor aardbeien jam. De aardbeien jam smeer je op de koekjes voordat ze gebakken worden. De jam smelt dan een beetje en wordt wat gladder.

Je kan, naast aardbeien jam, natuurlijk ook kiezen voor een andere jam smaak. Benieuwd welke combinaties lekker zijn? Lees dan meer over verschillende pindakaas jam combinaties.

Doe twee flinke eetlepels pindakaas door het basisrecept om de pindakaas koekjes te maken. Rol het deeg uit, en steek vervolgens cirkels uit. Dit kan met speciale vormpjes of een glas. Ik vind het lekker als de koekjes niet te dik zijn, omdat je twee lagen koekjes op elkaar doet. Uit het bovenste koekje haal ik een vormpje uit het midden. Zo krijgen de koekjes een vrolijke look!

Baktijd: 10 minuten
180 graden

4. Pindakaas – Nutella koekjes

Pindakaas Nutella koekjes

Deze Nutella pindakaas koeken kan je goed tegelijk maken met de Peanut Butter Jelly koekjes. De koekjes zijn van hetzelfde deeg gemaakt. De werkwijze is hetzelfde als bij de PB & J koekjes. Het enige verschil is dat ik, in plaats van jam, Nutella op de koeken heb gesmeerd. Je kan natuurlijk ook andere chocolade pasta gebruiken. Wil je extra chocolade? Smelt dan wat pure chocolade en dip de koekjes daarin!

Baktijd: 10 minuten
180 graden

3. Pinda Kletskop

Een kletskop met pindakaas van de PindakaasBaas

De pinda kletskop is een koekje, zoeter dan zoet! Bovendien is de kletskop een knapperig koekje. Normaal gesproken gebruik je amandel in een kletskop, maar ik kies natuurlijk pinda’s! Het recept voor de pinda kletskop is makkelijk om te maken. Ik gebruik ook pindakaas en bruine basterd suiker door het deeg. Hierdoor zijn mijn kletskoppen donker van kleur.

Pindakaas kletskoppen zijn dunne koekjes, hierdoor zijn de ook leuk om te gebruiken als garnering bij wat bolletjes ijs. Het ijs en de lekkere crunch van de koekjes zijn een heerlijk combinatie.

Baktijd: max 10 minuten
180 graden

2. Duo koekjes

Deze duo koekjes zijn weer gemaakt met het basisrecept voor koekjes. Het marmer effect in deze koekjes vind ik persoonlijk erg leuk eruit zien. De donkere en lichte kleur die elkaar afwisselen. Ik heb vijf verschillende duo koekjes gemaakt. Verschillende, lekkere combinaties komen langs. Deze koekjes zijn gemaakt met maximaal vijf ingrediënten.

Baktijd: 13 minuten
180 graden

1. Pindakaas S’mores

Pindakaas S’mores

S’mores… Wat zijn ze lekker! Een week geleden had ik een ingeving, marshmallow in de magnetron om hem zacht te maken. Dat deed ik op een koekje. Vol verbazing keek ik hoe de marshmallow groeide! Hij was lekker zacht en fluffy geworden. Dus ik vol enthousiasme een vriendin een foto appen. Bleek dit al ‘uitgevonden’ te zijn!

Deze heerlijkheid wordt S’mores genoemd. Twee koekjes, op de ene doe ik wat 100% pindakaas. De ander een marshmallow, die doe je 10 tot 15 seconde in de magnetron. Doe de twee lagen op elkaar en je hebt in een mom van tijd een heerlijke sensatie! Marshmallow fluff combineerde ik al eerder met pindakaas op brood.

Magnetron: 10 seconden

Bonus combinatie: Karamel – Zeezout koekjes

Ik kon het niet laten om dit koekjes recept niet te delen. Karamel – zeezout is ondertussen een bekende en populaire combinatie. Dus die moest ik natuurlijk ook in een koekje verwerken. En my, oh, my! Wat zijn ze lekker! De Karamel – zeezout koekjes zijn super makkelijk om te maken. Je moet het basisrecept voor koekjes gebruiken.

Daarna doe je drie of vier Werthers Original in de vijzel om er kleine stukjes van te maken. Dit meng je, samen met een halve theelepel zeezout, door het deeg. Ze zijn echt heerlijk!

Baktijd: 15 minuten
180 graden

Geef een reactie