Ga naar de inhoud

De beste pindakaas voor baby’s, bekijk hier de tips!

In mijn omgeving worden de gezinnen steeds meer uitgebreid, tja dat krijg je als je rond de dertig bent. Dan komt natuurlijk de vraag naar boven: mogen baby’s pindakaas eten? Inspiratie voor een nieuw artikel! Het antwoord is gelukkig: ja, baby’s mogen pindakaas eten. Op jonge leeftijd kan je kinderen al pindakaas laten proeven. Het heeft zelfs verschillende voordelen om baby’s pindakaas te geven.

Maar op welke leeftijd kan je het beste beginnen met pindakaas eten? En welke pindakaas is het beste voor baby’s? Hoeveel en -vaak mogen zij pindakaas? En zijn er dan ook dingen waar je op moet letten als je voor het eerst pindakaas gaat voeren aan een baby’tje? Er komen eigenlijk alleen maar meer vragen naar boven…

In dit artikel behandel ik deze vragen, hopelijk kunnen jij en jouw baby dan ook snel genieten van pindakaas! Benieuwd welke pindakaas voor jouw het beste is? Lees dan verder in mijn artikel over de gezondste pindakaas uit de supermarkt (voor volwassenen ;)).

Wanneer kan ik pindakaas aan mijn baby geven?

Als een baby ongeveer tussen de vier tot zes maanden oud is, krijgen zij meestal behoefte aan vaste voeding. Dit is ook het moment dat je kunt starten met het introduceren van pindakaas. De overstap van fles- en borstvoeding naar vaste voeding is een heel proces. Je start eerst met oefenhapjes groente of fruit.

Als jouw baby’tje een beetje gewend is geraakt aan de fruit- en groente hapjes, dan kan kan je pindakaas introduceren! De eerste keer geef je dan bijvoorbeeld een half theelepeltje. Het is belangrijk dat je goed kijkt of er lichamelijk reacties zijn, overleg dan even met de huisarts hoe je het eten van pindakaas het beste verder kunt oefenen.

Wat zijn de voordelen van pindakaas voor baby’s?

Eén van de grootste voordelen om vroeg te beginnen met het voeren van pindakaas aan baby’s, is dat je zo de kans op een pinda-allergie verkleint. Een pinda-allergie is erg vervelend en onhandig om te hebben, bekijk maar eens in hoeveel producten sporen van pinda zitten.

Daarnaast zitten pinda’s vol gezonde onverzadigde vetten, pindakaas dus ook. Pindakaas bevat flink wat eiwitten en andere vitaminen en mineralen. Pindakaas is een gezonde keuze voor broodbeleg, ook voor als het kind wat ouder is. Lees hier meer over de voedingswaarde van verschillende soorten pindakaas. Ook erg handig voor jezelf!

Welke pindakaas is het beste voor baby’s

Niet alle pindakaas is goed voor een baby, overigens geldt dit ook voor volwassenen. Om te beginnen is het belangrijk om een pindakaas te kiezen die geen stukjes heeft. Baby’s kunnen natuurlijk nog niet kauwen. Daarnaast is het belangrijk om voor baby’s een pindakaas te kiezen zonder toegevoegde suikers en zout. Dan kom je al snel uit bij de 100% pindakaas.

100% pindakaas heb je nu in van verschillende merken. Calvé, Horizon en meeste supermarkten hebben een huismerk 100% pindakaas. De Kleine Keuken maken ook pindakaas, speciaal voor baby’s. Tot slot kan je ook de naturel pindakaas van De Pindakaaswinkel geven. Ontzettend veel opties dus! Je kan natuurlijk ook zelf pindakaas maken, dan weet je 100% zeker dat het 100% uit pinda’s bestaat.

BabyBaby

Geef een reactie