Ga naar de inhoud

Zelf chocolade ijs maken met pindakaas cups – zonder machine!

Ben je klaar voor een heerlijke sensatie aan zoetigheid, romigheid en goddelijkheid? Dan moet je dit recept proberen! Het is niet zomaar chocolade ijs, nee dat zou te makkelijk zijn… Dit is een recept voor chocolade – marshmellow roomijs met peanut butter cups. Het is een flink zwaar ijsje, maar zeer verslavend! Dus plan ook gelijk de extra sportmomenten en een balansdag, die ga je namelijke echt nodig hebben. Maar het is het waard!

Marshmallow chocolade ijs met peanut butter cup, lekker met verse aardbeien!
Marshmallow chocolade ijs met peanut butter cup, lekker met verse aardbeien!

De combinatie is langzaam ontstaan. Ik had de chocolade ijs met slagroom en marshmellows al vaker gemaakt. Zonder pindakaas cup was het al een overheerlijk toetje! Maar je bent PindakaasBaas of niet, met de pindakaas cups is het ijs nóg lekkerder.

De pindakaas cups kun je online kopen. Maar ik raad je aan om ze zelf te maken! De peanut butter cups zijn namelijk erg makkelijk om zelf te maken, bovendien kun je dan echt helemaal zelf bepalen hoe je de cups het liefste hebt.

Weet je nog niet hoe je de cups zelf kunt maken? Geen probleem! Ik heb natuurlijk een recept uitgeschreven voor jullie, niets houdt je nu tegen om zelf peanut butter cups te maken!

Zelf ijs maken zonder machine mogelijk? Het is super makkelijk!

Op tv kijk ik graag naar kookprogramma’s. Ik had altijd medelijden als een deelnemer zelf ijs wilde maken en dit mislukte. Het ijs was nog te vloeibaar, van alles kon er mis gaan! Ik dacht dan ook dat het ontzettend lastig was om homemade ijs te maken… Niets is minder waar!

Je moet alleen weten welke ingrediënten je nodig hebt. Natuurlijk heeft een ijsmachine voordelen, maar wil je een hebben die het ijs ook gelijk bevriest, dan ben je ontzettend veel geld kwijt! Voor dit recept hoef je geen dure uitgaves te doen.

Chocolade – marshmellow roomijs met peanut butter cups

Yes! tijd om aan de slag te gaan! Het is geen moeilijk recept, maar je moet er wel even de tijd voor nemen. Als je het ijs voor een bepaalde gelegenheid wil maken, dan is het handig om het één (of twee dagen) van te voren te maken. Dan heeft het ijs ruim de tijd om hard te worden. Dit scheelt ook bij de planning als er ook nog een voor- en hoofdgerecht gemaakt moet worden.

Welke ingrediënten heb je nodig?

 • 90 gram pure chocolade
 • 180 gram marshmellows (of spekjes)
 • 1,5 deciliter (amandel)melk
 • 3 deciliter slagroom
 • Een eetlepel kristalsuiker
 • 10 pindakaas cups

Wat heb je verder nodig?

 • steelpan
 • spatel
 • mixer
 • vriezer
 • cakeblik
 • snijplank + mes

Bekijk de spullen die ik gebruik bij mijn PindakaasBaas producten.

Zo maak je het chocoalde – marshmellow roomijs met pindakaas cups!

Als je zelf de pindakaas cups wil maken, dan is het handig om daar mee te beginnen. De cups kun je op dezelfde dag of een dag voordat je het ijs maakt, maken. Lees hier hoe je zelf peanut butter cups maakt.

Verwarm als eerst de pure chocolade met de melk in de steelpan.

Voeg vervolgens de marshmellows toe en blijf goed roeren totdat alles is gesmolten.

Haal de pan van het vuur en laat het volledig afkoelen. Ik ben meestal wat ongeduldig, daarom doe ik het mengsel vaak in een andere kom en plaats het in de koelkast. Dan koelt het mengsel sneller af.

De eerste helft van het ijs is nu klaar. Tijd voor de volgende stap!

Klop de slagroom en het suiker stijf. Vergeet niet na afloop de klopper af te likken 😉

Zodra het eerste deel van het ijs volledig is afgekoeld, kun je dit langzaam door de slagroom spatelen. Zet dit even aan de kant.

Snijd de peanut butter cups in kleine stukken, dit kan in in vier of zes stukken.

Pak het cakeblik en schenk het ijsmengsel hierin. Het is belangrijk om vooraf even te kijken of het cakeblik in jouw vriezer past, anders kun je er geen ijs van maken 😉

Doe vervolgens de stukken pindakaas cups erbij. Zorg dat ze over de gehele lengte van het cakeblik zijn verdeeld.

Dek het cakeblik af en zet het minimaal 2 uur in de vriezer.

Ik ben lactose intolerant. Hoe maak ik dit recept lactose vrij?

Mijn vriend is lactose intolerant, dus ik heb de laatste jaren een aantal recepten moeten aanpassen zodat we er samen van kunnen genieten. Als je lactose intolerant bent kun je ook genieten van dit heerlijke toetje! Bij de ingrediënten had ik de amandelmelk al tussen haakjes gezet. Kies voor deze optie.

Naast de melk gebruik ik ook slagroom in dit recept. Er bestaan ondertussen ook flink wat lactose vrije producten om slagroom te vervangen. Bij de supermarkt kun je verschillende producten kopen, super handig! Zelf doe ik boodschappen bij de Albert Heijn, maar ik weet dat winkels zoals Jumbo dit ook verkopen. Zo verkoopt de Albert Heijn bijvoorbeeld lactose vrije houdbare slagroom van het merk MinusL.

Zelf gebruik ik het liefst ook producten die vrij zijn van dierlijke elementen, dan heb je gelijk een veganproof product. Twee vliegen in één klap! Zo verkoopt Alpro een vervanger van slagroom zonder dierlijke vetten. De naam is ook nog eens leuk: Op te kloppen. Dit product is gemaakt op basis van soya en ook gewoon te koop in de supermarkt.

Geef een reactie