Krijg je bezoek of heb je zin in een lekker stuk cake? Probeer dan deze pindakaas chocolade cake. Naast pindakaas, zit er een flinke lading chocolade in deze cake. Hij is vrij simpel te maken maar ziet er wel feestelijk uit. Ik heb hem zelf uitgeprobeerd als ontbijt. Lekker, maar wel wat zwaar op de maag…
Om een feestelijke cake of taart te maken hoef je niet lang in de keuken te staan. Persoonlijk vind ik dat je al veel bereikt met kleur. In dit geval heb ik M&M’s met pinda’s gebruikt om kleur toe te voegen aan deze cake. Wil je snel een beslag? Gooi dan de ingrediënten van deze cake in een kom, roer het geheel en klaar is Kees! Wil je toch stap voor stap weten hoe ik het hem gemaakt? Lees dan gerust verder!
Voor deze cake heb ik geen high tech bakspullen gebruikt. De basis keukenmaterialen voldoen voor deze cake. De ingrediënten voor de cake zijn allemaal in de supermarkt te verkrijgen. Zoals ik beschreef, het is een toegankelijk recept om te maken.
Makkelijke pindakaas cake met chocolade ganache
Bakspullen voor de pindakaas cake
- Grote kom
- Eetlepel
- Pan
- Weegschaal
- Springvorm – diameter van 18 cm
- Bakpapier
- Pan
- Hitte vaste kom of een tweede pan
- Lepel
Ingrediënten voor de pindakaas cake
Voor het beslag van deze chocolade pindakaas cake heb ik acht producten gebruikt. Van deze cake kun je ook een gezonde variant maken. Lees hier hoe je een gezonde chocolade pindakaas cake kan maken! Voor de droge ingrediënten gebruik ik vaak een maatcup, daarmee schep je snel en gemakkelijk de juiste hoeveelheid. Bekijk op deze pagina hoeveel gram er in een cup past 🙂
- 100 gram roomboter
- 2 cups bloem
- 1 zakje bakpoeder (dr. Oetker)
- 1 zakje vanille suiker
- 2 eieren
- Zak gele M&M’s (laat een paar over voor de versiering)
- 2 cups suiker (of meer voor de zoetekauw)
- last but, not least: 6 GROTE eetlepels pindakaas
Ingrediënten voor de chocolade ganache
- 1 eetlepel Kokosolie
- 100 gram pure chocolade
- Een scheut amandelmelk
- Wat losse M&M’s
Hoe maak je de pindakaas cake met chocolade ganache?
We starten natuurlijk met het beslag van de cake. Doe als eerst zes eetlepels pindakaas in een kom.
Smelt de boter voor het beslag in een pannetje op een laag vuur. Zorg ervoor dat de boter niet gaat pruttelen. Dit kan je voorkomen door te roeren of de pan af en toe rond te draaien. Als de boter helemaal gesmolten is voeg je dit bij de pindakaas in de kom.
Roer het geheel door en voeg de honing aan het mengsel.
Voeg het meel, de havermout en het bakpoeder toe.
Roer alles goed door. Voeg vervolgens je het ei toe, roer wederom alles goed door elkaar.
Tot slot gooi je er lekker veel M&M’s aan het mengesel toe. Zorg dat zij goed door het beslag zitten, dan heb je een mooie verdeling na het bakken van de chocolade pindakaas cake.
Doe een stuk bakpapier op de springvorm en vet alles goed in. Doe het beslag in de springvorm en zet het 30 tot 40 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.
TIP: Prik altijd in een baksel om te kijken of de cake of taart gaar is.
Indien de chocolade pindakaas cake gaar is, haal je hem uit de oven om af te koelen.
Nu is het tijd voor de ganache! Een heerlijk chocolade mengsel.
Zet een pan met een laagje water op het vuur. Boven op de pan zet je de vuurvaste kom. LET OP: zorg dat de kom het water niet raakt! Anders kan de chocolade niet goed smelten.
Doe de kokosolie, de chocolade en de amandelmelk in de kom.
Roer het geheel tot alles gesmolten is. De ganache is al klaar (ik zei toch dat het simpel was!).
Schenk de ganache over de afgekoelde cake. Ik strijk het chocolade mengsel langzaam naar de randen toe. Op deze manier krijg je chocolade druppels langs de randen.
Doe de overgebleven M&M’s op de bovenkant van cake. En voilà! Je hebt een feestelijk chocolade pindakaas cake gemaakt!
Eet smakelijk!