Ga naar de inhoud

Chocolade pindakaas fudge, een makkelijk recept

Tijdens mijn studentenperiode heb ik voor het eerst chocolade fudge gemaakt. Het recept kreeg ik van mijn huisgenoot (en vriendinnetje). De chocolade fudge is heerlijk met koekjes, smarties, marshmallow en noten. Het is super makkelijk om zelf te maken en het is in die tijd altijd goed in de smaak gevallen bij de andere huisgenoten.

Fudge is een zacht, zoet mengsel. Gemaakt met gecondenseerde melk, boter en suiker. Zo wordt de gecondenseerde melk een soort karamelachtige blokjes. Je kunt hier, naast chocolade, ook pindakaas doorheen smelten. Een serieuze aanrader! Chocolade pindakaas fudge is zeer verslavend, dus zorg wel dat je het kunt delen met anderen.

Binnenkort heb ik met dezelfde huisgenootjes afgesproken om een high tea te houden. We maken allemaal wat lekkers om mee te nemen, drie keer raden wat ik ga maken! Dit keer een chocolade pindakaas fudge, ook echt heerlijk! Door de chocolade fudge te combineren met de pindakaas fudge, heeft ie een lekkere variatie in smaak.

Homemade pindakaas chocolade fudge

Ingrediënten chocolade pindakaas fudge

 • Een blikje gecondenseerde melk
 • 150 gram pure chocolade
 • 2 grote eetlepels pindakaas
 • 100 gram roomboter
 • Optioneel: extra vulling naar keuze

Hoe maak je de fudge?

Benodigde tijd: 20 minuten

Na bereiding minimaal vier uur in de koelkast of vriezer.

 1. Verwarm de eerste helft gecondenseerde melk

  Doe de helft van de gecondenseerde melk in een pannetje. Verwarm dit langzaam met de helft van de boter en de chocolade.

 2. Roer tot een glad mengsel

  Roer de gecondenseerde melk, boter en chocolade tot een glad mengsel. Zorg ervoor dat het mengsel niet gaat koken.

 3. Extra vulling

  Doe de extra vulling door het warme mengsel. Zorg dat je alles goed door elkaar roert zodat de losse stukjes koek of noot goed hechten aan de chocolade fudge.

 4. Doe bakpapier in de vorm

  Dankzij het bakpapier kun je de fudge gemakkelijk uit de vorm halen.

 5. Schenk de chocolade fudge

  Doe de eerste laag fudge in de vorm en druk het mengsel voorzichtig aan.

 6. Verwarm de tweede helft gecondenseerde melk

  Doe de tweede helft van de gecondenseerde melk met de rest van de roomboter en de eetlepels pindakaas in een pan. Verwarm de ingrediënten langzaam.

 7. Roer tot een glad mengsel

  Meng de ingrediënten tot een glad mengsel, laat de zachte pindakaas fudge niet koken.

 8. Schenk de pindakaas fudge

  Doe de tweede laag fudge over de chocolade fudge.

 9. Doe de chocolade pindakaas fudge in de koelkast

  De fudge moet minimaal vier uur in de koelkast staan. Je kan de fudge ook in de vriezer laten opstijven.

Welke vulling is lekker door chocolade pindakaas fudge?

Chocolade pindakaas fudge is heerlijk. Je kunt het als egale blokjes eten, maar persoonlijk vind ik het lekker om er iets door te roeren. Zeker met vulling kan je de fudge helemaal naar smaak maken. Op de foto heb ik simpele biscuitjes door de fudge gedaan, speculaasjes zijn ook echt lekker! Heb je zin in wat meer avontuur? Dan zou je deze lekkere combinaties uit kunnen proberen! Mijn favoriet is de tweede combinatie.

 1. Dadel – biscuit – kokos
 2. Marshmallow – M&M’s – Maria koekjes
 3. Paasvariant met paaseitjes en pastelkleurige taart versiering
 4. Pretzels – marshmallow
 5. Crannberry – walnoot
 6. Mix van gedroogd fruit zoals aardbei en framboos

In dit recept heb ik pure chocolade gebruikt om de chocolade fudge te maken. Dit kan je natuurlijk ook gemakkelijk doen met witte en melk chocolade voor nog meer variatie! In dit recept heb ik de koekjes alleen door het chocolade gedeelte gedaan. Maar je kunt natuurlijk ook wat door de pindakaas fudge roeren.

Hoe kan ik de fudge het beste bewaren?

De fudge moet je in de koelkast of vriezer laten opstijven. Daarna kun je fudge het beste in de koelkast bewaren, maar op kamertemperatuur zou ook kunnen. Als je ervoor kiest om de fudge op kamer temperatuur te bewaren, dan zou ik er niet langer dan een week over doen om het op te eten. Zorg dat het in een afgesloten bak zit en bewaar de fudge op een donkere plek.

In de koelkast kun je de fudge ongeveer twee weken bewaren, meer meestal is het bij mij voor die tijd op. Als je fudge in de winkel koopt, dan raden zij aan om het juist buiten de koelkast te bewaren. In de koelkast verliest de fudge zijn smaak. Verse producten zijn kwetsbaarder dan producten uit de fabriek, daarom raad ik toch aan de fudge in de koelkast te bewaren. Tenzij je echt zeker weet dat je het snel op maakt.

Geef een reactie