Ga naar de inhoud

De vijf lekkerste cocktails met pindakaas! Welke ga jij proberen?

Pindakaas lovers opgelet: van deze cocktails met pindakaas kun je echt genieten! Ik heb vijf alcoholische drankjes op een rij gezet waar pindakaas als ingrediënt bij wordt gebruikt. Persoonlijk ben ik echt een cocktail liefhebber. De zoete cocktails met fruit vind ik vooral heerlijk! Maar ik houd ook van nieuwe recepten uitproberen, je weet maar nooit of daar een nieuwe favoriet tussen zit. Binnenkort een cocktailavond met vriendinnen? probeer dan ook eens één van deze heerlijke cocktails!

Beste cocktails met pindakaas

Tijdens mijn zoektocht kwam ik erachter dat er in het buitenland al likeurtjes bestaan waar pindakaas in is verwerkt. Zoals een chocolade pindakaas crème. Daarnaast is de pindakaas jam combinatie ook populair, hier bestaat een wodka van! Klinkt interessant toch?! Helaas ben ik nog geen likeurtjes tegen gekomen in Nederland. De cocktails die ik heb geselecteerd zijn allemaal met producten te maken die je ‘gewoon’ in Nederland kunt kopen. Kun je haast niet wachten om te lezen welke cocktails ik behandel? Hier alvast een snelle lijst.

 • De pindakaas cup Martin
 • Pindakaas Negroni
 • PB & J cocktail
 • Ice espresso – pindakaas
 • Pindakaas banaan – bourbon cocktail

Door cocktails is gecrunched ijs lekker! Bekijk de blender die ik gebruik bij mijn PindakaaBaas producten.

5. Pindakaas cup Martini

Oh my, wat is dit een heerlijke cocktail! De combinatie chocolade en pindakaas komt in deze cocktail terug. De cocktail is gebaseerd op de pindakaas cups. De peanut butter cup kan je zelf maken. Als je hier geen zin in hebt, dan kan je de pindakaas cup ook online bestellen.

Hij is heel makkelijk te maken en heerlijk zoet van smaak. Door de zoete smaak is deze cocktail heerlijk als nagerecht. Deze cocktail is romig en smaakt naar, drie keer raden: chocolade en pindakaas. Deze cocktail kun je op verschillende manieren maken en heeft verschillende namen. Zo wordt hij ook wel de Pindakaas cup Martini genoemd.

De leukste naam vond ik toch wel de Drunken peanut butter cup. De klassieke pindakaas cup, alleen dan in cocktailvorm. Ik heb gekozen om het makkelijkste recept uit te werken voor jullie!

Wat maakt deze cocktail zo lekker?

 • 1 deel donkere chocolade likeur (crème de cacao van Bols bijvoorbeeld)
 • 1/4 deel pindakaas
 • 1/2 deel wodka
 • 1/4 deel melk
 • ijsklonten

Zo maak je de pindakaas cup cocktail!

Deze cocktail is ontzettend makkelijk te maken. Je doet de ingrediënten allemaal in een cocktail shaker. Het is aan te raden om al een handje vol ijsklonten ook in de shaker te doen, koel is hij het lekkerst! Schud de ingrediënten tot alles goed gemengd is. Schenk het vervolgens in een martiniglas. Wil je voor een feestelijk look gaan? Druk de rand dan eerst in chocolade pasta en vervolgens in pindastukjes. Je kunt het glas ook eerst met chocoladesaus besprenkelen. Proost!

4. Pindakaas Negroni

Deze cocktail is niet voor beginners. Met een mix van gin, Campari en vermout is dit een flink sterke cocktail dus. Hij is lekker fris, maar dus wel sterk. Ik behandel hier een Negroni met een pindatwist!

Welke ingrediënten heb je nodig voor de pindakaas Negroni?

 • 1 theelepel romige pindakaas
 • 20 milliliter gin
 • 20 milliliter Campari
 • 20 milliliter zoete vermout
 • IJsklonten

Tijd om de cocktail te maken!

De cocktail is in een mum van tijd klaar. Doe als eerst de romige pindakaas in een maatbeker. Schenk de gin, vermout en Campari bij de pindakaas. Roer alles goed door elkaar. Doe een stel ijklontjes in een mooi glas en schenk de Negroni uit over het ijs. Je kunt de cocktail garneren met een schijfje sinaasappel, banaan of een pindakaas cup.

3. PB & J cocktail

Een van mijn eerste artikelen gaat over de lekkerste pindakaas jam combinatie. Nu is hij ook gecombineerd in een lekkere cocktail! Deze heeft wel wat meer ingrediënten dan pindakaas cup cocktail, maar laat je niet tegen houden om hem te maken.

Dit heb je nodig voor de PB & J cocktail

45 milliliter bruine rum
15 mililiter Lustau Palo Cortado Vides
40 gram aardbeienjam
1 eiwit
Verse aardbeien om te garneren
8 milliliter zelfgemaakte pindakaas siroop

Zo maak je de de PB & J cocktail!

Als eerst moet je de pindakaas siroop maken. Onderaan dit artikel beschrijf ik hoe je de siroop moet maken. Je hebt hem namelijk voor meerdere cocktails nodig. Zodra de pindakaas siroop klaar is, kun je verder aan de slag! Tijd voor de cocktail! Leg de aardbeien en de pinda’s opzij en doe de overige ingrediënten in een cocktailshaker. Schud alle ingrediënten eerste zonder ijs. Voeg vervolgens ijs toe en schud opnieuw. Je moet nu even krachtig schudden! Shake it, shake it! Giet het geheel uit in een mooi cocktailglas strooi er kleine pindastukjes overheen. Garneer de cocktail tot slot met een verse aardbei op de rand.

2. Ice espresso – pindakaas

Deze cocktail maak je met een koffielikeur. Een soort Irish ice coffee, maar dan met pindakaas! Zo’n tien jaar geleden dronk ik mijn eerste ijskoffie in Madrid op aanraden van een vriendinnetje. Een shot espresso geschonken over een stel ijsklonten en genieten in de warme zon. Dat brengt mij terug naar de cocktail. In deze cocktail gebruik je weer een pindakaas siroop, zoals hier boven beschreven. Samen met de koffielikeur is het echt genieten.

Wat zit er in de Ice espresso pindakaas?

Ice espresso met pindakaas
 • een kopje espresso, ongeveer 40 millilieter
 • pindakaas siroop
 • 25 millimeter wodka
 • 25 milliliter koffielikeur (Tia Maria of een andere naar keuze)
 • chocolade koffiebonen
 • IJsklonten

Tijd voor een Ice espresso met pindakaas!

Deze cocktail maak je met pindakaas siroop. Mocht je toevallig een cocktailavond houden, dan kun je de siroop ook voor de PB & J cocktail gebruiken. Doe een stel ijsklonten in een shaker en voeg vervolgens de espresso, siroop, wodka en koffielikeur toe. Schud alles goed door elkaar tot het een egaal mengsel is geworden. Dan is het bijna tijd om te genieten van deze cocktail, misschien zelfs in de zon! Doe een flink wat ijsklonten in een groot glas en schenk de Ice espresso in.

1. Pindakaas banaan – bourbon cocktail

Deze cocktail is wat heftiger dan de andere uit deze lijst, tenminte… Naar mijn mening. Voor Valentijn heb ik een mijn vriend een fles Nikka whiskey gegeven. Dus toen ik het recept vond voor deze cocktail mocht ik een beetje zelf gebruiken. Als dat geen echte liefde is 😉 Voor de cocktail moet je eerst de peanut butter fat washed – bourbon maken. Daarna kun je alles lekker mixen met banaan en pindakaas.

Ingrediënten voor de pindakaas banaan – bourbon

 • 6 milliliter Nikka Coffey Grain
 • 45 milliliter bananen likeur
 • 30 milliliter fat – washed bourbon
 • 30 gram geprakte banaan (met wat limoen sap erdoor)
 • plakjes banaan ter garnering
 • IJsklonten

Zo maak je de banaan – pindakaas Bourbon

De meeste tijd stop je in het maken van de pindakaas Bourbon. Als die eenmaal klaar is, is de cocktail snel klaar. Doe alle ingrediënten, behalve de ijsklonten, in een shaker en shake er lekker op los! Zorg dat de geprakte banaan goed door de andere vloeistoffen is gemixt en schenk de cocktail uit over ijsklonten. Doe een plakje banaan op de rand van het glas als versiering en geniet!

Dit heb je nodig voor peanut butter fat – washed Bourbon
 • 500 gram pindakaas
 • 1 liter Bourbon
Zo maak je de de pindakaas bourbon

Smeer de pindakaas over de bodem van een pan. Giet de Bourbon over de pindakaas en dek de pan af met vershoudfolie. Doe er een passende deksel bovenop en zet het twee dagen in de koelkast. Zeef met een kaasdoek tot al het vocht eruit is. Giet het terug in de fles en de pindakaas Bourbon is klaar voor gebruik!

Dit heb je nodig voor de pindakaas siroop

 • 2 cups water
 • 2 cups witte suiker
 • 1/ 2 cup pindakaas stukjes

Heb je geen idee hoeveel een cup is? Geen nood! In dit artikel behandel ik het omrekenen van cup naar milliliter en gram. Ook kun je een maatcup gebruiken of de hoeveelheden af te meten. Doe het water en de suiker in een steelpannetje. Verwarm dit tot de suiker volledig is gesmolten, breng het suikerwater aan de kook. Voeg de pindastukjes toe en laat het geheel ongeveer 10 minuten zachtjes doorkoken. Giet tot slot het mengsel door een zeef zodat er geen pindastukjes achter blijven.

Geef een reactie