Je kunt de pindarots natuurlijk kopen in de winkel, maar nadat je dit recept een keer zelf hebt geprobeerd zal je dat niet snel meer doen! Dit recept voor pindarotsen is een favoriet! Het recept is zo makkelijk dat ik hem snel maak voor een spontane wijnproeverij. Bovendien is dit recept glutenvrij! Niet alleen lekker bij een borrel, maar ook zeer geschikt voor bij de koffie.

Slecht twee ingrediënten voor een heerlijke glutenvrije pindarots!
Mijn partner organiseert met zijn vriendengroep eens in de zoveel tijd een whiskey avond. Dat was een van de eerste keren dat ik de pindarotsen had gemaakt. De mannen hadden de pindarotsen allemaal goed gekeurd 😉
Slechts twee ingrediënten heb je nodig voor een snelle glutenvrije pindarots!
Mocht je geen last hebben van een glutenallergie, dan kun je natuurlijk pinda’s en chocolade gebruiken van elk merk.
- Zak ongezouten pinda’s van Duyvis
- Delicata Reep extra puur 70% van de AH
Overige materialen
- Bakpapier
- Een pannetje en een vuurvaste kom
- Een eetlepel
Aan de slag!
Doe als eerste een laagje (kokend) water in de pan en zet de vuurvaste kom er boven op. LET OP: de kom mag het water niet raken, anders kan de chocolade niet goed smelten.
Doe de chocolade in de kom en roer deze net zolang tot alles gesmolten is.
Haal vervolgens de kom van het vuur en voeg alle pinda’s toe aan de gesmolten chocolade.
Vouw een stuk bakpapier om een bord of snijplank.
Schep tot slot het mengsel in kleine hoopjes op het bakpapier en laat het geheel afkoelen.
Kies zelf hoe groot of klein je de pindarotsen wil maken. De chocola zal weer helemaal stollen. En voilà! De super snelle en makkelijke pindarotsen zijn klaar!
Eet smakelijk!