Ga naar de inhoud

Mag je pindakaas mee in het vliegtuig nemen?

Nederlanders eten graag pindakaas. Het is ook super handig om mee te nemen op de camping of op reis. De smaak blijft lekker en het proeft zoals thuis. Maar mag pindakaas wel mee het vliegtuig in? Op Schiphol moeten ze met een flinke regelmaat mensen teleurstellen.

Mag pindakaas in de handbagage?

We weten allemaal wel dan we weinig tot geen vloeibare dingen mee het vliegtuig mogen nemen. But guess what! Vloeibaar is ook smeerbaar! Als je een boterham met pindakaas in je tas hebt zitten, dan mag je jouw boterham meenemen in de handbagage. Heb je een pot pindakaas in de handbagage, dan moet je die afgeven!

Een grote pot pindakaas mag dus NIET mee in de handbagage. Dus voorkom teleurstelling en pindakaas verspilling, neem geen pot pindakaas mee in de handbagage. Bij de controle zal de pot afgenomen worden.

Naast pindakaas, mag je dus ook geen grote hoeveelheden mascara, mayonaise, deodorant of wax in de handbagage meenemen. Je mag 100 ml pindakaas, of 100 ml van andere vloeibare en smeerbare producten, meenemen in de handbagage, heb je meer? Dan moet dat in het ruim.

Heb je alleen handbagage bij je? Dan zou je ook de pot pindakaas naar het buitenland sturen, maar dan wordt het wel een duur potje pindakaas…

Gelukkig heeft De Pindakaaswinkel ook kleine potjes pindakaas. In deze potjes zit 40 ml pindakaas. Als je deze potjes in een doorzichtig en afsluitbaar zakje doet, dan mogen zij mee!

Je kunt natuurlijk wel altijd een aantal boterhammen smeren voordat je het vliegtuig in stapt. Bekijk hier een aantal lekkere en simpele pindakaas combinaties die lekker zijn om mee te nemen!

Pindakaas in het buitenland

Als je geen pindakaas in de handbagage mee mag nemen, dan kun je ook kijken of ze in het buitenland pindakaas verkopen. Op verschillende foodblogs in Amerika schrijven de mensen echter over het gemis van pindakaas in het buitenland.

Gelukkig groeit de populariteit van pindakaas wereldwijd. Dus pindakaasfans zullen steeds beter aan hun favoriete ontbijt kunnen komen. Al zijn de smaken van de pindakaas in elk land weer anders. Dat heb ik zelf ervaren met de Amerikaanse pindakaas.

Er zijn al flink wat plekken op de wereld waar mensen kunnen genieten van een vorm van pindakaas (of notenpasta). Zo heb je in Argentinië Mil Manteca Manteca Manteca de Mani, dat klinkt feestelijk toch? Of bijvoorbeeld het merk Kelkin in Ierland.

Maar de leukste naam die ik tegenkwam vind ik toch wel Yum yum uit Zuid-Afrika. Een duidelijke manier om de smaak van pindakaas te beschrijven! De beschrijving van hun smooth pindakaas is ook geniaal: I’m smooth want my autograph? Peanut Butter. Dan wil je het toch gelijk proeven?!

Geef een reactie