Meteen naar de inhoud

M&M pindakaas taart, makkelijk zonder oven

M&M’s eet ik graag, in de bioscoop, op de bank, in de trein. Het maakt mij niet uit! Ik heb zelf een voorkeur voor de gele M&M’s, maar de andere wil ik ook best eten als die voor mijn neus liggen. Zoals je merkt, houd ik niet alleen van pindakaas. Ik ben ook een chocolade liefhebber! Ik was dan ook dolenthousiast op het moment dat Albert Heijn pindakaas uitbracht met M&M’s!

De M&M pindakaas was bij mijn AH de eerste periode uitverkocht, maar gelukkig heb ik toch een pot weten te bemachtigen! Nou moet ik zeggen dat ik niet teleurgesteld was, pindakaas met chocolade vind ik een heerlijke combinatie! Niets voor niets heb ik best wat recepten met pindakaas en chocolade geschreven!

Maar zo’n nieuw product, geeft weer nieuwe inspiratie! Daarom hier een makkelijke M&M pindakaas taart, heerlijk voor mensen die van chocolade en pindakaas houden. Het is een zoete taart, op een knapperige koekbodem. Je hebt voor deze taart geen oven nodig, dat maakt hem makkelijk te maken. Je zet hem alleen in de koelkast om op te stijven.

Deze chocoladetaart met M&M pindakaas, hij smelt in je mond!

Voor dit recept is het erg handig om een handmixer en een blender te gebruiken. Er zijn namelijk flink wat onderdelen die je in stukjes moet hakken of moet mixen. Met de hand ben je flink wat tijd kwijt.

Verder is het niet moeilijk om deze taart te maken. Geen ingewikkelde dingen met gelatine, wel moet je geduld hebben. Het opstijven van de taart kost de meeste tijd. Daarnaast is het belangrijk om vet vrije en schone materialen te hebben, anders lukt het niet om de eiwitten te kloppen. Een schone keuken is normaal gesproken ook wel prettig natuurlijk ­čśë

Welke ingredi├źnten heb je nodig voor de M&M pindakaas taart?

Bodem

  • 200 gram biscuitjes
  • 50 gram M&M’s bruin of geel
  • 75 gram pure chocolade

Vulling

  • 100 pure chocolade
  • 100 gram pindakaas
  • 250 roomkaas, bijvoorbeeld mascarpone
  • 2 eiwitten
  • 3 deciliter slagroom
  • 4 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 3 eetlepels poedersuiker

Versiering

  • Handje M&M’s in stukjes
  • Handje pinda’s in stukjes
  • theelepel cacaopoeder

Hoe maak je de pindakaas M&M taart?

Benodigde tijd: 45 minuten.

Minimaal 2 uur wachttijd in de koelkast.

  1. Verkruimel de koekjes en M&M’s

    Zorg dat de koekjes verkruimeld zijn, dit kan met een deegroller als je even wil ontladen of een keukenmachine voor gemak. Zorg dat de M&M’s in grotere stukken zijn dan de koekkruimels.

  2. Smelt de boter en chocolade

  3. Roer het mengsel door de kruimels

    Druk vervolgens het mengsel stevig op de bodem. Je kan dit ook tegen de zijkanten aandrukken voor extra leuk effect.

  4. Tijd voor de vulling!

    Laat de bodem opstijven terwijl je start met de vulling.

  5. Smelt de chocolade

    Doe de chocolade in een schaaltje en verwarm dit kort in de magnetron of smelt het au bain marie boven kokend water.

  6. Meng de chocolade

    Meng de chocolade samen met de helft van de roomkaas

  7. Meng de pindakaas

    Klop de pindakaas in een tweede kom los en meng dit met de poedersuiker en andere helft van de roomkaas

  8. Klop de slagroom

    Klop de slag room totdat het wat lobbig is en verdeel dit vervolgens over het mengsel van pindakaas en chocolade.

  9. Klop de eiwitten

    Klop de eiwitten totdat zij pieken krijgen. Schep vervolgens rustig de suiker door de eiwitten.

  10. Verdeel de eiwitten

    Verdeel de eiwitten over de twee andere schalen en schep voorzichtig door.

  11. Schep de vulling over de bodem

    Doe om en om een schep chocolade en pindakaasvulling op de bodem. Zorg dat het ze elkaar goed afwisselen.

  12. Roer met een sat├ęprikker

    Haal een sat├ęprikker rustig door de taartvulling zodat de pindakaas en chocoladevulling een beetje in elkaar overlopen.

  13. Opstijven in de koelkast

    Laat de taart minstens twee uur opstijven in de koelkast. Het beste kun je de taart een nacht in de koelkast laten staan.

  14. Versier de taart

    Versier de taart met stukjes pinda en M&M of strooi een beetje cacao over de taart heen.

Geef een reactie