Ga naar de inhoud

Liefde voor pindakaas

Pindakaas, wie is er niet mee opgegroeid? De simpelheid van dit product is geweldig. Tegelijk is het zo ontzettend divers. Maar eerst even voorstellen: geboren als Laura van der Mark in Amsterdam. Doordeweeks werk ik in het basisonderwijs als leerkracht, leerlingbegeleider, conceptontwikkelaar en speel ik tikkertje als Hulk of Spiderman met de kids. In mijn vrije tijd dans en sport ik graag, maar het aller liefste houd ik mij bezig met eten. Eten maken, eten serveren, eten opeten.

Waar ik als kind pindakaas op mijn bammetje mee naar school kreeg, is het nu een veelzijdig gebruikt product in mijn keuken. Niet alleen te gebruiken bij het ontbijt of de lunch. Maar pindakaas gebruik ik ook om heerlijke gezonde (en ook ongezonde) snacks te maken. Daarnaast pak ik de pindakaaspot tijdens het koken erbij om zelf pindasaus te maken. De mogelijkheden van pindakaas zijn oneindig. Mits je geen pinda allergie hebt. Gelukkig kan ik mijn vriendinnen met een glutenallergie wel gelukkig maken!

Door de jaren heen is mijn liefde voor Pindakaas gegroeid. Een van de oorzaken hiervan is het feit dat deze kleine aardnoten ontzettend gezond zijn. En gezonde snacks past bij een gezonde en bewuste levensstijl, iets waar ik ook veel mee bezig ben! Regelmatig sporten en bewegen vraagt om gezonde producten met veel voedingswaarden. Pinda’s zitten vol goede vetten en oliën. Dit zie je erg goed terug als je zelf pindakaas maakt!

Ondanks het gezonde element, kan pindakaas ook een heerlijke sinner zijn… Ik heb verschillende gouden combinaties uitgeprobeerd en wil nog veel verschillende nieuwe combinaties testen! Mijn persoonlijke favoriete combinatie is pindakaas met chocola. Voor mij mag dit op brood, in een taart, door een milkshake, verwerkt als ijs of als een pure rots… Heerlijk!

Lees op deze website meer over pindakaas of zoek een recept!

Geniet!

Laura