Ga naar de inhoud

Pindakaas bij afvallen en gezond leven, kan dat?

Na de feestdagen, dragen veel mensen een aantal kilootjes extra met zich mee. Op dieet gaan en lijnen, zijn in januari een populair onderwerp van gesprek. Om een paar kilo kwijt te raken is het absoluut niet nodig om streng te gaan lijnen, maar is het beter om gezonder te gaan eten. En misschien wat minder alcohol? Voor mij zijn niet de kilo’s belangrijk, maar juist een sterken gezond lichaam.

Wanneer je volgens de richtlijnen van de Hartstichting gaat eten is het verstandig om veel groentes, fruit en weinig zout te eten. Ook is het beter om onverzadigde vetten tot je te nemen. Volkorenproducten, halfvolle melk en wat minder vlees is beter voor hart en nieren.

En wat de denken van een handje ongezouten noten? De ongezouten noten zou je ook dagelijks kunnen vervangen door pindakaas. Smeer het op je volkoren boterham en je bent al gezonde eetgewoontes aan het ontwikkelen! Je zal merken dat het flink vult, de eiwitten in de pindakaas zorgen voor verzadiging.

Kan ik afvallen en pindakaas eten?

Eén van de populairste smeersels voor de boterham of cracker is pindakaas. Daarnaast is zijn de havermout pannenkoeken en overnight oats ook echt toppers om samen met pindakaas te eten. Gezond eten kan op deze manier ook echt lekker zijn! Wil je een paar kilo afvallen? Dan kan je gerust pindakaas blijven eten. Eet maaltijden die genoeg energie geven en goed vullen. Je zal dan minder snel weer trek hebben. Schrap de bewerkte snacks vol suiker en verzadigde vetten.

Pindakaas & koolhydraatarm eten

Koolhydraatarm eten betekent dat de energie haalt uit vetten en eiwitten. De snelle koolhydraten schrap je uit de maaltijden, die je nog wel eet zijn langzaam. Pindakaas bevat koolhydraten en vetten, maar de koolhydraten die er in zitten zijn de langzame variant. De vetten zijn bijna allemaal onverzadigde vetten, dus goed voor je hart en bloedvaten.

Let wel goed op welke pindakaas je kiest. Bij bepaalde soorten hebben de makers flink veel suiker toegevoegd, dit zijn de koolhydraten de je wil vermijden. Er zijn ook pindakaassoorten die geen suiker bevatten of maar een klein beetje. Ook is er een light variant onder de pindakazen. Pindakaas bevat enorm veel eiwitten wat tijdens het volgen van een koolhydraatarm dieet prima past. Dus eet gewoon pindakaas als je wil afvallen.

Pindakaas kan je op verschillende manieren verwerken in gerechten, passend bij een koolhydraatarm dieet. Benieuwd? Lees dan deze koolhydraat arme recepten met pindakaas voor tussendoortjes of deze keto dinerrecepten met pindakaas.

Een gezonde levensstijl met pindakaas

Een volkoren boterham met pindakaas is net zo gezond als een handje noten. Pas wel op met pindakaas, het is erg lekker en je bent snel geneigd nog een boterham te eten. Eet pindakaas voor een gezond leven maar overdrijf het niet. Een pot leeg lepelen, dat is dus ongezond helaas… Het is belangrijk dat je ook kijkt naar de overige voeding en beweging.

De voedingswaarde van pindakaas is hoog, zo bevat pindakaas goede vezels voor de darmen. Mineralen zijn in grote getale aanwezig. Magnesium, mangaan, fosfor, ijzer,selenium, zink en kalium. Vitamine B3 zorgt voor de energievoorziening en vitamine E zorgt er voor dat de rode bloedlichaampjes op peil blijven. Ook bevat pindakaas omega-9, dit verlaagt het cholesterol.

Eiwitten vormen een groot bestanddeel van pindakaas. Eiwitten zijn een van de voedingsstoffen die energie geven. Bovendien zorgen eiwitten er voor dat je een vol gevoel krijgt. Eet je een volkorenboterham met pindakaas, dan heb je voor langere tijd genoeg gegeten. Je gaat minder snel verkeerde dingen eten. Pindakaas en diëten passen dus prima bij elkaar.

Als je kijkt naar de bestanddelen die in een pot pindakaas zitten, kun je zelf de conclusie trekken of pindakaas gezond of ongezond is. Sinds dat pindakaas op de markt is, zijn er vele soorten bijgekomen zoals de light pindakaas, pindakaas speciaal voor de krachtsporter en pindakaas voor de vogels.

Blijf vooral zelf kijken en nadenken welke pindakaas het beste bij jou past. Gelukkig kan ik je wel een handje helpen. Ik heb namelijk gekeken welke pindakaas uit de supermarkt gezond is. Zelf kies ik het liefste pindakaas dat 100% uit pinda’s bestaat, geen extra suiker of zout. De pindakaas van de Pindakaaswinkel smaakt geweldig en gebruikt alleen pinda om de pindakaas te maken.

Tags:

Geef een reactie