Ga naar de inhoud

Pindakaas, goed voor een stralende huid!?

Pindakaas wordt steeds vaker niet alleen om zijn overheerlijke smaak geroemd, maar het goedje schijnt ook nog eens goed te zijn voor de huid. Pindakaas en een gezonde huid worden steeds vaker door dermatologen in een adem genoemd en andere skin care experts zweren bij het aanbrengen van pindakaas op het gezicht.

Het gaat rimpels tegen en vertraagt het verouderingsproces van de huid, iets wat senioren maar al te graag willen. De meeste ouderen proberen er zo jong mogelijk uit te zien en schaffen diverse dure rimpelcrèmes en andere smeersels aan die de huid elastisch en strak moeten houden.

Maar, hoe valt dit pindakaasgebruik te verklaren? En dan niet het opeten van de restjes op je gezicht, maar echt pindakaas om op je gezicht te gebruiken en uit te smeren. Daarom staat in deze blog de vraag centraal: is pindakaas slecht of goed voor de huid? Want, pindakaas en een gezonde huid, gaat dat wel samen?

woman with clay mask on face
Photo by Shiny Diamond on Pexels.com

10 jaar jonger door een likje pindakaas 

Pindakaas is goed voor de huid. Voor veel mensen klinkt dit als een fabeltje, maar het is echt waar. Door alle oliën en vetten die pindakaas rijk is, is het nogal een vettig product. Dit is erg fijn, omdat je met pindakaas je huid goed kan hydrateren.

Het is belangrijk dat je je huid vochtig houdt, omdat je huid zo jaren jonger lijkt. De huid biedt zo meer volume en daarnaast kan het uv-licht beter van de huid worden gereflecteerd. Je huid wordt sterker en gladder. Toch bijzonder dat zo’n huis-tuin-en-keuken-middeltje dit voor elkaar kan krijgen!

De vitaminen B en E in pindakaas remmen verder het verouderingsproces van de huid en zorgen ervoor dat rimpels zich pas op latere leeftijd manifesteren. Tevens heeft pindakaas een antibacteriële werking die oneffenheden en puistjes tegengaat. Zo heb jij een stralend zuivere huid dankzij het overheerlijke smeersel pindakaas!

Maar, pindakaas is niet alleen maar goed voor je huid, ook je haar kan weleens een kwak pindakaas gebruiken. De biotine in pindakaas zorgt voor een goede verzorging en alle oliën zorgen voor de optimale hydratatie. Zo heb je nooit meer dode punten en slap haar!

Dus, nu weet je, als het goed is, het antwoord op de vraag is pindakaas slecht of goed voor de huid. Het antwoord is eenduidig: pindakaas is goed voor de huid! Laat je dus niet van de wijs brengen door artikelen die schrijven dat je pindakaas beter kunt ontwijken.

Dit is alleen aan te raden als je een pinda-allergie hebt. Als je dit niet hebt, is het verstandig om op een dagelijkse basis pindakaas op je gezicht te smeren omdat het je huid jong en soepel houdt.

En, ben jij ook zo geïnspireerd geraakt door bovenstaande informatie? Smeer jij de rest van jouw pindakaaspot nu lekker op je gezicht voor het slapengaan? Dit is zeker een aanrader, pindakaas is namelijk een veelzijdig smeersel, zoals hierboven al is uitgelegd.

Wij adviseren het wel met mate te gebruiken, omdat de effecten van pindakaas anders langzaamaan zullen verdwijnen. Oftewel: geniet, maar doe dit met mate voor het beste resultaat!

woman with clay mask on face
Photo by Shiny Diamond on Pexels.com

Andere voordelen van pindakaas die je misschien niet zo snel zou verwachten 

Pindakaas is niet alleen ontzettend lekker, maar er kleven ook diverse voordelen aan het eten van pindakaas waar je misschien niet van op de hoogte was. Deze voordelen zullen hieronder kort worden besproken en worden uitgelegd. Nu heb je nog meer redenen om ’s ochtends een lekker broodje pindakaas voor jezelf klaar te maken. Ideaal!

Eerste hulp bij afvallen 

Pindakaas en een gezond leven gaan goed samen. Veel mensen denken dat pindakaas een dikmaker is die je moet mijden als je een dieet volgt. Niets is minder waar. Pindakaas is namelijk ontzettend gezond. Ten eerste bevat pindakaas veel voedingsstoffen en vitaminen die je dagelijks nodig hebt om gezond te blijven.

De vezels, eiwitten en gezonde vetten zorgen ervoor dat je al je vitaminen binnenkrijgt en dat je voldoende energie hebt om de dag vol te kunnen houden. Pindakaas zorgt ervoor dat jij een extra dosis proteïne binnenkrijgt. Zo voel je je net wat energieker en kwikker dan normaal en kan je net wat beter je dag doorkomen.

Een vijfde deel van de energie-inhoud van pindakaas bestaat uit proteïnen, wat een erg hoog gehalte is. Eiwitten zijn essentieel. Ze helpen je spieren herstellen en zorgen ervoor dat je beter kan uitrusten van alle inspanning die je op een dag hebt geleverd.

Pindakaas zorgt dus net voor wat extra power. Zo kan jij net wat beter die work-out uitvoeren of loop je net een paar seconden sneller tijdens het joggen. Dat wil toch iedereen.

De term pindakaas, waar komt die naam eigenlijk vandaan? 

De meeste Nederlanders zijn dol op pindakaas. Dit smaakvolle goedje is dan ook in elke Nederlandse supermarkt te krijgen en wordt tevens gezien als een typisch Nederlands product. Maar, pindakaas is ook erg populair in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk.

Het is dus eigenlijk niet een nationaal Nederlands product, maar veel internationaler dan mensen denken. Het is dus niet zo dat je als je op vakantie gaat, je drie potten pindakaas mee moet nemen omdat je bang bent dat je nergens in het buitenland pindakaas kan krijgen. Bovendien zijn veel lokale supermarkt erg gericht op de voorkeuren van (Nederlandse) toeristen, dus reken maar dat je je pindakaas gewoon kan eten in bijvoorbeeld het prachtige Griekenland.

Veel mensen kennen pindakaas, maar hebben er eigenlijk nooit bij stil gestaan wat de term precies aanduidt en welke ingrediënten pindakaas allemaal bevat. Pindakaas is een voedingsproduct van zeer fijngemalen pinda’s. Pindakaas vindt zijn oorsprong in Canada, in het plaatsje Montreal.

In pindakaas zitten pinda’s (ongeveer 85% van de pindakaas bestaat volledig uit pinda’s), plantaardige oliën (denk aan raapzaad en soja) en zout. Verder is pindakaas rijk aan belangrijke eiwitten en plantaardige vetten. Het bevat diverse soorten vitaminen, zoals vitamine B1 en B3. Pindakaas en een gezond leven gaat dus hand in hand.  

Waarom is pindakaas zo onwijs lekker? 

De hartige smaak van de pinda’s en de zoete subtiele smaak van de verschillende oliën: het is een match made in heaven. Pindakaas is een ontzettend verslavend product en veel mensen vinden de smaak van pindakaas legendarisch. Er is geen ander product dat erop lijkt of in de buurt komt, pindakaas is een uniek goedje.

Pindakaas is zoet en hartig tegelijk, vind maar eens een snack die deze twee smaken ook zo goed kan combineren! Daarnaast geeft een boterham met pindakaas je veel energie. Als je moe bent en niet zo lekker in je vel zit, kan pindakaas je een boost geven die je op dat moment nodig hebt en naar snakt. Zo kan je er weer tegenaan! Zo start je met een goed begin de dag, zoals het hoort!

Geef een reactie