Ga naar de inhoud

Mijn pindakaaswinkel ervaring. Dit was mijn favoriete smaak!

Voor mensen die kiezen lastig vinden, zoals ik, heeft De Pindakaaswinkel een oplossing! Je kunt bij hen een pakket van vijf mini potjes kopen, allen met een unieke smaak pindakaas. Ik vond dat het tijd was voor een Pinda Proeverij, dus haalde ik een pakketje van vijf mini’s bij De Pindakaaswinkel in Utrecht. Het is een klein winkeltje bom vol potten pindakaas. Je kon de mini potjes ook los kopen, super leuk als je zelf een cadeaupakket wil samenstellen! Ik werd daar geholpen door een vriendelijke pindabaas. Er stond een krat vol pakketjes met vijf mini’s pindakaas smaken, ingepakt in een cellovaantje en een leuk strikje van touw aan de uiteindes. In dit geval was het een leuk cadeau om te delen en te proeven voor de Pinda Proeverij! De potjes pindakaas kun je ook simpel online kopen op Bol.com. Dan heb je een hele set tegelijk en worden ze thuis bezorgd.

De Pinda Proeverij met vijf mini’s van De Pindakaaswinkel

Review van vijf pindakaas mini’s

De kleine potjes pindakaas zijn ontzettend schattig. Je kunt er denk ik één tot twee boterhammen mee smeren. Om een goede review te schrijven zocht ik naar iets neutraals om de pindakaas smaken op te smeren. Ik had witte boterhammen erbij gekocht zodat wij de pindakaas smaken het beste konden proeven. Het proeven heb ik natuurlijk niet alleen gedaan! Met een club van vier zijn wij de verschillende potjes pindakaas gaan bekijken, ruiken, smeren en proeven. Deze vijf heerlijke pindakaas smaken had ik meegekregen van De Pindakaaswinkel:

  • Naturel
  • Witte chocolade
  • Dadel en kaneel
  • Knoflook en gebakken uitjes
  • Kokos en zeezout

Om te beginnen hebben wij besproken op welke volgorde wij de pindakaas smaken zouden gaan proeven. De zachtere smaken, witte chocolade en kokos-zeezout, waren als eerst aan de beurt. De neutrale pindakaas proefden wij in het midden. We hadden bedacht dat dat onze smaak even zou neutraliseren. We sloten de proeverij af met de sterkere smaken, dadel-kaneel en knoflook-gebakken ui.

Vijf mini pindakaaspotjes van De Pindakaaswinkel

De eerste smaak: pindakaas met witte chocolade

De pindakaaspot met witte chocolade was de eerste die wij openden. De pindakaas was ietsje lichter van kleur. Je zag de witte chocolade stukjes in het potje zitten. Er zat een lekkere olielaag op de pindakaas die je gemakkelijk kon doorroeren, hij was lekker smeuïg. We konden niet echt iets specifieks ruiken. De pindakaas met witte chocolade kon je gemakkelijk smeren. De smaak van de pindakaas vonden wij vrij subtiel van smaak. Niet iedereen proefde direct de stukjes witte chocolade, ze waren zacht aanwezig.

‘Zelfs mensen die niet van de combinatie pindakaas-chocolade houden, vinden deze pindakaas smaak lekker!’, aldus één van de proevers (die zelf dus niet van chocolade houdt). Hij vond hem lekkerder dan verwacht. Voor mij persoonlijk mocht de chocoladesmaak sterker zijn, maar ik vond het lekker om voor de verandering eens witte chocolade met pindakaas te combineren. Thuis hebben meestal wij pure hagelslag in huis. Ik had de pindakaas een stuk zoeter verwacht. Door de milde smaak is hij wel toegankelijker voor een breder publiek.

De tweede smaak: pindakaas met kokos en zeezout

Na wat water, tijd voor de tweede ronde! De tweede smaak die wij uitprobeerden was de pindakaas met kokos en zeezout. Ik was erg nieuwsgierig naar deze smaak, omdat ik zelf pindakaas regelmatig combineer met kokossnippers. Heerlijk door de overnight oats!

De pindakaas met kokos en zeezout was wederom makkelijk te smeren, je zag hele kleine stukjes door de pindakaas. Deze smaak rook sterker, de kokosgeur kwam goed naar voren. De smaak van de de kokossnippers kwam het sterkste naar voren. De zeezout was minder aanwezig. Eén van de proevers vond het net seroendeng, alleen dan vloeibaar op een boterham. De pindakaas met kokos en zeezout leek ons ook lekker met een plakje komkommer.

Voor de proeverij aten wij steeds een kwart van een boterham met de pindakaas smaak. Eén van ons vond de pindakaas wel lekker, maar zou er geen hele boterham van willen eten. Daarentegen strooi ik zelf dus regelmatig kokos als topping over pindakaas. De meningen waren verdeeld! We waren het wel eens over de geur, die vonden wij van deze smaak het lekkerste.

De derde smaak: pindakaas naturel

Volgens onze planning was het nu tijd voor de pindakaas naturel. Maar planningen worden soms aangepast. Omdat de voorgaande smaken zo zacht waren, besloten wij de naturel even over te slaan. We waren daarnaast erg nieuwsgierig naar de overige twee smaken! De naturel pot bleef dus nog even dicht…

De vierde smaak: pindakaas met dadel en kaneel

Yes! Dadel met kaneel! Dit zou een toetje op een boterham worden. Pindakaas met kaneel vind ik een heerlijk combi. Ik gebruik dit bijvoorbeeld ook in mijn ontbijt muffin ‘The Ronny special’, vernoemd naar mijn zwager Ronald, die de smaak pindakaas kaneel en rozijnen op nummer één heeft staan.

Maar even terug naar de Pinda Proeverij! Pindakaas met dadel en kaneel, yummie! Deze pindakaas rook wat zoeter dan de andere smaken. In dit potje waren de dadels grof gesneden. Hierdoor had één van de vier een stuk dadel op zijn brood, de rest moest het doen met ‘alleen’ maar pindakaas met kaneel. Maar ook zonder een stukje dadel was deze pindakaas erg lekker en zoet. Bij de nasmaak vonden wij bij deze pindakaas de kaneel goed naar voren komen. Maar ergens vonden wij het wel jammer dat de dadel niet in iets kleinere stukken was gesneden, zodat je bij meer happen hiervan kon genieten.

De vijfde smaak: pindakaas met knoflook en gebakken uit

In deze pindakaas zag je de crunchy stukjes ui goed zitten! De pindakaas was grover van structuur, hierdoor was hij wel wat lastiger door te roeren. Het smeren daarentegen ging prima. De gebakken ui proefde je goed, het knisperde zelfs tijdens het eten. De knoflook was subtiel aanwezig, voor op een boterham vonden wij dit wel een goede zet. Deze smaak vonden wij iets Indonesisch hebben. Deze pindakaas smaak leek ons ook lekker op een toastje bij een borrelplank. Een hele boterham hiermee eten vond ik persoonlijk iets te veel van het goeie.

Conclusie: dit vonden wij de lekkerste pindakaas smaken

De geuren en smaken in de pindakaas waren allen subtiel. Het zijn allemaal potjes verwennerij. Je blijft de pindakaas in alle smaken goed proeven: het is pindakaas met iets erbij. Dat was ons positief bevallen!

Drie van de vier proevers vonden de pindakaas met dadel en kaneel het lekkerste, ondanks het feit dat één van hen maar een stukje dadel had. De kaneelsmaak bij de pindakaas vonden wij erg lekker! De vierde persoon had de pindakaas met knoflook en gebakken ui op nummer één. Hij houdt meer van een hartige smaak, de knapperige stukjes ui vond hij een lekkere aanvulling.

De volgende dag heb ik van alle smaken nog een hele boterham gegeten. Persoonlijk ben ik meer een zoetekauw, de witte chocolade staat bij mij ook hoog op het lijstje. De pindakaas smaak met gebakken uit vond ik voor de lunch iets te heftig. Maar dat ligt waarschijnlijk aan mijn eerder genoemde voorkeur voor zoet 😉

Welke smaak vind jij het lekkerste?

Ik heb nog niet alle smaken geproefd, jij wel? Ik ben reuze benieuwd welke smaak jij het lekkerste vindt. Je kunt de potjes pindakaas vinden tussen mijn PindakaasBaas Producten. Welke vind jij het lekkerste? Laat het mij weten!

1 reactie op “Mijn pindakaaswinkel ervaring. Dit was mijn favoriete smaak!”

  1. Als kerstcadeau heb ik voor een echte pindabaas de gebroken witte linnen tas aangeschaft én daarbij pindakaas met chilipeper en citroengras. I.v.m. black friday kreeg ik de pindasokken cadeau. Boft hij effies! Het geheel was zoooo super leuk verpakt, dat ik het doosje snel weer dicht gedaan heb. Cadeaupaierrje er omheen en klaar is het!! Snelle levering, toffe producten en super leuk verpakt. Absolute aanrader!! Dikke 10

Geef een reactie