Ga naar de inhoud

Review Mister Kitchen’s pindakaas met Kokos en maple.

Boodschappen doen ga ik bijna leuk vinden, zoveel verschillende potten pindakaas in de schappen! Dit keer was de pindakaas van Mister Kitchen in de aanbieding, dus heb ik een pindakaas van hen gekozen met kokos en ahornsiroop. In deze recensie beschrijf ik onder andere de smaak en voedingswaarden. Eén ding kan ik wel al verklappen, hij smaakt lekker!

Recensie van Mister Kitchen’s, wat vind ik van hun pindakaas?

De doorzichtige pot is gemaakt van plastic en heeft een zwarte deksel. Op het etiket staat een cirkel met drie vrolijke mannen. Met wit/ lime groene letters staat ‘Mister Kitchen’s pindakaas, kokos maple’ gedrukt. Een vrolijke pot om naar te kijken.

Verder staat er beschreven dat er geen palmolie wordt gebruikt en op de achterkant een persoonlijk bericht van de makers Daan, Maarten en Igor. Zij roosteren hun pinda’s met hun vlies voor de structuur.

Als je de pot opent is hij smeuïg, maar er zit geen olielaagje op. Op de achterkant staat dat de makers, naast pinda olie, volledig geharde raapzaad olie hebben gebruikt. Zou dat ervoor zorgen dat de pindakaas en olie gemengd blijven?

Je ziet kleine stukjes in de pindakaas, een soort korreltjes. Dat zijn de stukjes kokos (volgens mij). De pindakaas hoef je niet door te roeren en is goed te doseren en smeren. Hij heeft een lekkere pindakaas geur.

Ik heb de pindakaas geproefd op een volkoren boterham, een echt blijvertje! Een frisse pindakaas met een lichte zoete smaak. Lekker! Het smaakt echt naar pindakaas, met iets er bij. De smaken zijn dus niet volledig door elkaar (een positief punt wat mij betreft).

Tijdens het eten viel mijn ook op twee pictogrammen. De pindakaas is glutenvrij en geschikt voor mensen die veganistisch eten. Volgens mij zijn de meeste pindakazen dat wel, maar vond het toch waard om even te benoemen. Dat vonden zij in ieder geval wel!

Hoe gezond is de pindakaas met kokos en maple?

De pindakaas met kokos en ahornsiroop lijkt wat minder gezond dan een naturel pindakaas. Zo zitten er wat meer suikers (7,9 gram) in, dan in hun crunchy variant (5 gram). Wat natuurlijk wel logisch is, omdat dit is toegevoegd in de vorm van siroop.

Daarnaast zitten er 5 gram meer verzadigde vetten in de kokos en maple pindakaas dan in hun crunchy pindakaas. De eiwitten zijn net iets minder, ongeveer 3 gram per 100 gram.

De pindakaas met kokos en maple is dus iets minder gezond, dan een naturel pindakaas. Maar goed, als we het beleg vergelijken met een chocolade pasta, dan is Mister Kitchen’s pindakaas met kokos en maple nog steeds de gezondere keuze. Bovendien is ie veel lekkerder! 😉

Voedingswaarden Mister Kitchen’s pindakaas met kokos en maple

voedingswaarde per 100 gram
Energie 2421 kJ/ 580 kcal
Vetten 48,2 gram
waarvan verzadigd 18,3 gram
Koolhydraten 14,3 gram
waarvan suikers 7,9 gram
Eiwitten 21,9 gram
Vezels 10,2 gram
Zout 0 gram

Conclusie: aan wie raad ik de pindakaas aan?

Deze pindakaaspot gaat snel op, een goed teken dus! De pindakaas is echt iets voor mensen die van de combinatie hartig en zoet houden. Door de maple is de pindakaas zoeter dan een naturel pindakaas.

Omdat de pindakaas relatief gezond is, raad ik dit product aan healthy people aan die af en toe toch zin hebben in zoet (en natuurlijk van pindakaas houden).

Geef een reactie