Ga naar de inhoud

Hoe smaakt een paasei met pindakaas? Hema & Jumbo Review

Het duurt nog even voordat het Pasen is, maar de winkels liggen al vol met paaseieren. De paaseitjes worden in steeds meer verschillende smaken gemaakt, en jawel, er zijn nu paaseieren met pindakaas! De Jumbo en de Hema hebben beide paaseitjes met pindakaasvulling in de verkoop. Benieuwd wat wij van deze paaseitjes vonden? Lees dan snel deze review!

Veel mensen houden van de combinatie chocolade – pindakaas. Je kunt je dus wel voorstellen dat deze paaseitjes onze interesse had gewekt. Wij hebben ons dan ook ‘opgeofferd’ en beide paaseieren speciaal voor jou geproefd en deze review geschreven. Zo kun jij de lekkerste paaseitjes kopen met pindakaas!

Welk paasei met pindakaasvulling is het lekkerst?

Beide soorten paaseieren hebben een bruin omhulsel. Die van de Hema zijn wat groter en hebben een licht blauwe streep over het midden. De paaseieren van de Jumbo zijn wat kleiner van formaat en hebben blauwe en zilveren stippen. Als je de eitjes uitpakt zie je dat de paaseieren van de Hema licht en bruin van kleur zijn. De paaseieren van de Jumbo zijn egaal licht bruin.

Het paaseitje van de Jumbo

Het ei van de Jumbo kun je gemakkelijk via de naad doormidden snijden. Het paaseitje is gevuld met een lichtbruin mengsel. Het ruikt niet echt naar pindakaas en het mengsel heeft een vaste vorm.

Het paaseitje van de Hema

Het ei van de Hema kun je niet goed doormidden snijden. Tussen de lagen vulling, zit nog een laag chocolade. De geur heeft meer weg van pindakaas. Het mengsel is wat donkerder, dan die van de Jumbo. Ook is de vulling wat kruimeliger.

Hoe smaken de paaseitjes met pindakaas?

We beginnen met het paaseitje van de Jumbo. Dit paaseitje past gemakkelijk in één keer in jouw mond. We proeven allemaal duidelijk de chocolade smaak, de smaak van pindakaas proeven we helaas niet. De smaken van het paaseitje vormt één geheel, met één smaak. Je proeft geen verschil tussen de chocolade en de pindakaas. Eigenlijk een beetje een teleurstelling. Het ei is overigens niet vies, maar de vulling heeft geen pindakaassmaak.

Prijs: 1,99
Inhoud: 200 gram

Het tweede paaseitje met pindakaas dat wij uitproberen is het paasei van de Hema. Het is best een flink ei, de meesten vinden het ei te groot om in één keer in je mond te doen. Het paaseitje van de Hema is romig van smaak. Maar de vraag is nu natuurlijk ‘hoe smaakt de pindakaasvulling?!’. Bij dit paaseitje proef je duidelijk de pindakaas, daarnaast blijf je de chocolade ook nog goed proeven. In de pindakaasvulling zit ook een soort crunch, dit maakt het eitje verrassend lekker om te eten.

Prijs: 2 euro
inhoud: 180 gram

Conclusie Review Pindaas Paaseieren

Een week later liggen er nog een stuk of tien paaseitjes van de Jumbo in het schaaltje op tafel. Dit is wel een duidelijk signaal vind ik. De paaseitjes van de Hema waren aanzienlijk sneller opgegeten. Hij was favoriet bij iedereen die ik mee liet proeven, dat waren vijf personen. De pindakaas eitjes van de Hema zijn wel ietsje pietsje duurder dan die van de Jumbo. Toch is er voor ons een duidelijke winnaar de Pindakaas paaseitjes van de Hema. Het paaseitje heeft een crispy pindakaasvulling dat ons goed is bevallen.

Wil je met pasen een leuke taart serveren? Dan is de pindakaascake met chocolade ganache misschien wel een goeie! Als versiering kan je dan deze paaseitjes op de taart doen, in plaats van de M&M’s.

1 reactie op “Hoe smaakt een paasei met pindakaas? Hema & Jumbo Review”

  1. Ik heb zelf ook vaak de pindakaas melk paaseitjes van de Hema gekocht. Deze zijn echt lekker! Net zo’n verrukkelijke smaaksensatie als Reese’s. Ook heeft de Hema tegenwoordig hun eigen mini-variant van de ‘peanutbutter cups’

Geef een reactie