Ga naar de inhoud

Vreemde (maar lekkere!) pindakaas combinaties op brood

Pindakaas is heerlijk om te combineren. Er zijn combinaties op brood die gebruikelijk zijn. Maar deze lijst van combinaties zijn minder bekend en klinken misschien een beetje vreemd in de oren… Maar de combinatie is niet minder lekker op brood! Ik heb de meeste pindakaas combinaties zelf nog niet allemaal uitgeprobeerd, sommige zijn aangeraden. Laat het avontuur in de mond beginnen!

boterham met pindakaas

Minder bekend, maar niet minder lekker op brood

Ik realiseer mij natuurlijk dat de combinaties die ik beschrijf voor anderen helemaal niet onbekend zijn. Ik neem je mee in mijn eigen ervaringen. Een tijdje geleden was ik in gesprek met iemand die bijvoorbeeld de combinatie pindakaas met kaas nog nooit had geprobeerd, terwijl ik dat al als klein kind at. Gelukkig kom je zo samen achter allemaal nieuwe en lekkere combinaties! Ben je niet in een avontuurlijke bui? Dan gebruik je pindakaas natuurlijk als los broodbeleg of kies voor een van deze combinaties die ook geschikt zijn om mee te nemen.

De vreemdste, maar verrassend lekkere combinaties met pindakaas

Ik vind het echt ontzettend grappig om te merken hoe snel deze lijst al gegroeid is. Binnen een maand ben ik van vijf, naar zeven en we gaan nog even door! Sommige zijn voor mij allang niet vreemd meer. Benieuwd naar de combinaties die voor mij verrassend en nieuw zijn (of waren)? Hier een snel overzicht!

  • Boterham pindakaas – kipfilet
  • Boterham pindakaas – kiwi
  • Boterham pindakaas – gebakken uitjes
  • Boterham pindakaas – gebakken groente
  • Boterham pindakaas – komkommer, sambal en ketjap
  • Boterham pindakaas – augurk
  • Boterham pindakaas – Marshmallow Fluff
  • Boterham pindakaas – banaan & bacon

Nou realiseer ik mij dat deze lijst nog lang niet compleet is en test ik af en toe nieuwe combinaties. Daarom probeer ik ook nieuwe samenstellingen uit. Nou ben ik reuze benieuwd of jij nog een combi hebt voor op deze lijst! Welke combinatie vind jij goddelijk, maar klinkt anderen een beetje vreemd in de oren? Let me know! Je kunt reageren onderaan deze post!

Hartige combinaties

Pindakaas met kipfilet

Mijn vriend heeft na zijn middelbare school de sportopleiding gedaan. Hij heeft in die tijd deze combinatie ontzettend vaak op brood gehad. Hij zocht naar voedzame en makkelijke maaltijden om genoeg proteïne en goede vetten binnen te krijgen. Deze combinatie is dus niet alleen erg lekker, maar ook aan te raden als je veel sport. In het begin was ik een beetje achterdochtig, ik was bekend met pindakaas jam combinaties, maar met kipfilet? Hij had me overtuigd toen hij het vergeleek met kip-saté, een gerecht wat ik erg lekker vind. Nadat ik het had geprobeerd was ik om!

Super voor sporters!

Pindakaas met gebakken uitjes

De uitjes geven de boterham met pindakaas een Aziatische twist. Gebakken uitjes doe ik regelmatig bij Oosterse gerechten, net zoals pindasaus. Dus waarom zouden de twee niet samengaan op een boterham? De gebakken uitjes maken het lekker knapperig en crunchy. Deze combinatie is lekker als je zin hebt in een hartige lunch. Misschien is het zelfs lekker in combinatie met kipfilet!

Knapperig en hartig.

Pindakaas met gegrilde groente

Heb je grote trek? Probeer dan een stevige volkoren boterham met gebakken groente! Je kunt potten kopen in de supermarkt, maar je kunt ze natuurlijk ook zelf eerst opbakken. Snijd de groente naar keuze in plakken en gril ze dan even op. Mijn favoriet is courgette! Met de pindakaas en groente heb je een stevige basis voor de rest van de dag.

Hartig en zeer vullend.

Pindakaas met komkommer, sambal en ketjap

Deze heb ik op aanraden van mijn zus! Ze is een pindakaaslover in hart en nieren. Zin in een pittige bite? Met zout, zoet en lekker fris door de komkommer. Probeer dan eens deze combinatie! De komkommer, sambal en ketjap geven wederom een Azaiatisch fleugje aan de boterham met pindakaas. Je kunt de sambal ook vervangen met sriracha. Niet zo’n fan van pittig eten? Dan is de boterham ook lekker met alleen pindakaas en komkommer.

Fris, hot en spicy.

Pindakaas met augurk

Vind je de frisheid van de komkommer lekker? Probeer dan pindakaas dan ook eens te combineren met augurk! Zelf vind ik het lekkerste om de zoet – zure augurk te gebruiken.

Zoet, zuur en fris.

Pindakaas met banaan & bacon

Deze combinatie is bedacht door een bekende zanger: de enige echte Elvis Presley! Deze combinatie was voor mij onbekend, maar is een van de bekendste. De hartige, zoute smaak is heerlijk met de banaan en pindakaas. Zeker als je de boterham even opwarmt in de pan waar je de spek ook in hebt gebakken, jummy! Let wel op… Deze combinatie is een hartige sinner. Geniet, maar eet met mate 😉

Favoriet van Elvis!

Zoete combinaties

De bekendste zoete combinatie die is de pindakaas jam combinatie. Maar deze toppers zijn ook zeker aan te raden!

Pindakaas met kiwi

Pindakaas met kiwi klonk mij echt vreemd in de oren, maar nadat ik het had geprobeerd heb ik het een week lang elke dag gegeten! De combinatie is lekker op brood, maar ook heel erg lekker bij een overnight oats of op een havermout pannenkoek! Kiwi’s zijn vaak zoet – zurig van smaak, erg lekker met de hartige smaak van pindakaas. Daarnaast ziet je ontbijt of lunch er ook tof uit. De plakjes kiwi hebben mooie patronen.

Fris en zoet de dag starten.

Pindakaas met marshmellow

Zin om een taartje van je boterham te maken? Combineer dan marshmellows of marshmellow fluff met pindakaas. Dit is een hele ongezonde, maar lekkere combinatie! Je kun de boterham ook even in een tosti-ijzer doen, dan smelt de marshmellow een beetje. Oef, gevaarlijk lekker!

Gevaarlijk lekker!

Geef een reactie