Ga naar de inhoud

Zes pindakaas bonbons; makkelijke en gezonde recepten

Het gebeurde regelmatig: ik had zin iets lekkers, maar had bewust geen snoep in huis gehaald. Helaas, pindakaas… Of toch niet? Omdat ik regelmatig wat bak of lekkere en uitgebreide ontbijtjes maak, heb ik een breed scala aan producten standaard in huis.

Zo heb ik altijd wel een reep pure chocolade in huis. Daarnaast heb ik meestal wel gedroogde vruchten, noten en kokosrasp in de kast liggen. Tot slot liggen er ook standaard bananen in de fruitschaal. Benieuwd wat je daar allemaal mee kan maken? Lees dan maar snel verder 😉

Pindakaas bonbons; keto, kids and healty

Heb je thuis kinderen? Dan staan er in deze lijst ook gezonde bonbons die je gemakkelijk met je kinderen kunt maken! Samen met papa in de keuken wat lekker maken, daar heb ik goede herinneringen aan.

Daarnaast staan er in deze lijst ook bonbons die je kunt maken als je geen koolhydraten eet, zoals de pindakaas truffels. Ook als je een andere gezonde lifestyle hebt, dan mag je van deze bonbons genieten!

5. De peanut butter cups

Ik wil graag de lijst starten met een bonbon die bestaat uit de beste combinatie ever: pindakaas en chocolade. De pindakaas cups zijn heerlijk om zelf te maken. Bovendien zijn ze ook nog eens Keto-proof!

De peanut butter cups bestaan uit drie lagen; de eerste en derde laag bestaat uit pure chocolade. De middelste laag is een laag pindakaas, yumm! Vind je drie lagen teveel goede? Dan kun je natuurlijk ook een enkele laag chocolade gebruiken en EXTRA veel pindakaas.

De pindakaas cups worden ook door Reese’s gemaakt. Deze zijn ook lekker!

De pindakaas bonbons van PindakaasBaas
Een heerlijke combinatie van chocolade en pindakaas

4. Dadels met pindakaas

Deze bonbon is super makkelijk te maken. Je hebt gewoon een gedroogde dadel, hier doe je een theelepel pindakaas in en je bent al klaar! Een super snelle, zoete en lekkere bonbon.

Als je deze bonbons wil geven aan je visite bij een kopje thee, dan kun je het nog wat uitbreiden. Je kan de boel nog op pimpen met wat kokosrasp. Daarnaast zou je de dadel ook nog kunnen onder dompelen in gesmolten chocolade, heerlijk!

Dadel of banaan met pindakaas is een verantwoord tussendoortje
Dadel of banaan met pindakaas is een verantwoord tussendoortje

3. Banaan-pindakaas bonbon

Deze bonbon lijkt erg op het principe van de dadel-pindakaas bonbon. Je snijdt de banaan in plakjes. Tussen deze plakjes doe je vervolgens een laagje pindakaas. Simpel toch?

Deze kleine hapjes zijn ook leuk om met kinderen te maken (en op te eten). Zo heb je samen een gezond en lekker snoepmomentje. Als je (jonge) kinderen zelf laat snijden, dan is het handig om een stevige banaan te gebruiken.

Vind je het spannend om kinderen zelf te laten snijden? Dan raad ik deze kindvriendelijke messenset aan! Deze messen zijn speciaal ontwikkeld voor de jonge koks onder ons.

Ook bij deze bonbon kun je wat kokosrasp erover heen strooien of onder dompelen in gesmolten chocolade.

2. Pindakaas Keto truffels

Een truffel met pindakaas, cacao en die ook nog eens past binnen een ketogeen dieet? Het kan! Voor deze pindakaas truffel heb je maar vijf ingrediënten nodig: pindakaas, cacao, zoetstof en amandelmeel.

Je kunt zelf een beetje uitproberen welke verhouding je lekker vindt voor de bonbons. Het is handig om eerst de pindakaas en de amandelmeel te mengen totdat het een beetje stevige bollen worden.

Voeg vervolgens de zoetstof toe, bijvoorbeeld de Super Erythritol van Diet-food. Dit is een natuurlijke suikervervanger. Doe hierna de cacao erbij en rol er bolletjes van. Haal tot slot de ballen door de cacao voor een echte truffel-look.

1. Pindakaas bolletjes met dadel, gemengde noten en kokos

Pindakaas bonbon met dadel, noten en kokos

Jummie, deze bolletjes zijn goddelijk. En natuurlijk makkelijk om te maken! Je kunt verschillende varianten maken, maar de variant met gemengde noten en kokos is mijn favoriet. De noten en pindakaas maken de bonbon net wat hartiger, een mooie tegenhanger van de zoete dadels.

Om te beginnen week je twee of drie dadels in lauw/ warm water. Deze snijd je vervolgens in kleine stukjes. Maal met een vijzel de gemengde noten fijn, zelf gebruik ik ongebrande noten. Hier zitten ook flinke grote noten tussen. Gebruik daarom een stevige vijzel.

Smelt de pindakaas (bekijk hier vier manieren waarop je de pindakaas kunt smelten). Doe de noten en dadels erbij. Kneed ze tot mooie bolletjes (hoe fijner de noten zijn gemalen, des te makkelijker alles blijft plakken). Rol tot slot de bonbons door de kokosrasp.

Bewaar de bonbons in de koelkast, dan blijven ze een aantal dagen goed.

Geef een reactie